Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2017 09:42 - Регистрация на фирма – ЕТ или ЕООД
Автор: regifirm Категория: Бизнес   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2017 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Правната форма при откриване на фирма е решение, което трябва да вземете след като добре сте премислили плюсовете и минусите. Затова обаче е необходимо предварително добре да се информирате. Най-лесния начин е доста да прочетете по въпроса и след като сте запознат с основните правни форми, да се обърнете към специалист за съвет. Най-често и най-подходящи за подобен съвет са фирми, които предлагат услугатарегистрация на фирма. Те  винаги имат специалисти по фирмено право и ще ви консултират и посъветват за  Вашия конкретен случай, независимо от дейността, която сте решили да упражнявате. Като пример ще изтъкнем някои съществени разлики при отделните правни форми:

ЕТ – едноличен търговец  - в този случай Вие сте физическо лице, но в качеството на търговец и отговаряте с цялото си лично имущество. Ако не се регистрирате  по ЗДДС подлежите на патентен данък и то за всяка дейност и обект. Ако фирмата Ви не успее да реализира достатъчно голяма печалба, може да се окаже, че патентният данък , който сте длъжни да платите превишава това, което сте спечелили.

ЕООД/ООД – това са дружества, които са самостоятелни юридически лица и отговорността при тях се свежда само до капитала на фирмата без да засяга личното имущество на съдружниците/собствениците. Регистрация на ЕООД е най-предпочитаната форма.

 Съществуват и много други тънкости по отношение на данъци и осигуровки, по които има разлики между различните правни форми, за които е важно да бъдете наясно преди да стартирате бизнеса си с регистрация на фирма. За тези подробности е добре да се допитате до някоя добра счетоводна фирма.  Ако решите, че все пак може сами да вземете решение без намесата на специалист по фирмено право и сами да регистрирате своята фирма, трябва много внимателно да подготвите всички документи и да внимавате за грешки. Никак не е приятно ако Ви откажат регистрация на фирма заради недоглеждане или грешно попълнен документ. Това освен нерви ще Ви коства и допълнителни средства.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: regifirm
Категория: Бизнес
Прочетен: 70159
Постинги: 17
Коментари: 3
Гласове: 19
Архив