Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 18:52 - Откриване на фирма веднага след Университета
Автор: regifirm Категория: Бизнес   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.03.2017 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Завършвайки образованието си всеки млад човек си задава въпроса:  А сега накъде? Университетът дава знания, но не и опит и намирането на работа  се оказва доста трудна задача. Започват поредица от кандидаствания, интервюта и разочарования. Хем да си млад, хем да си образован, хем да имаш опит…… Изисквания, които си противоречат едно на друго и невъзможността да ги покриеш започва да обезверява и демотивира.

Всеки млад човек е със своите мечти за успех и кариера, но началото се оказва доста трудно.Започват компромиси и отстъпки от собствените желание само и само да се започне  някаква работа. А това е грешка! Когато си учил нещо, което обичаш и искаш да се реализираш в тази насока, компромисите са недопустими и започването на работа  „каквато и да е“, може да провали кариерата и реализацията на младия човек.

А ако този млад човек, отхвърлен от понякога по-неграмотни от него работодатели, се опите да започне свой собствен бизнес? Нима е невъзможно? Липсата на опит би могла да се компенсира с много допълнително самоубочение и упоритост. Нужна е само идея за бизнес, да се намери пазарната ниша и да се направи откриване на фирма. Най-добрият вариант е регистрация на ЕООД.

Бизнесът има огромна нужда от млади и образовани хора, които се стремят към успех и реализация. Дори и с минимален капитал би могло да се започне някакъв малък бизнес, който да даде началото на една успешна реализация. Необходима е смелост и вяра, че можеш да овладееш живота си сам. Да имаш собствен бизнес, означава сам да си си работодател и взимаш решения, а това е свобода, която е безценна. Разбира се, тази свобода е съпътствана и с много голяма отговорност, но това е начина за трайна и сериозна реализация за всеки млад човек.

По презумция младите хора са смели и гледат оптимистично на нещата, защото животът е пред тях и все още не са претърпели някои от ударите му. Започването на собствен бизнес и откриване на фирма от един млад и образован човек е една правилна първа крачка в живота, особено ако добре прецени своите възможности и бъде подкрепен от близките около него. Не бива да се живее с мисълта, че задължително трябва да започнем живота си като работим за някого. Защо да не стартираме като още в началото започнем с работа за самия себе си. Съществуват безкрай възможности и идеи за собствен бизнес, а информацията, от която се нуждае един начинаещ бизнесмен може да се намери, стига той упорито  да я търси.

Началото винаги е трудно, резултатите не винаги идват веднага, но това важи за почти всичко, с което се захванем. Когато обаче започват да се появяват резултати, удовлетворението е неописуемо, а стимулът  желанието за работа се удвоява  и утроява. Да си млад, амбициозен и добре образован са достатъчни условия за започнеш нещо ново и да успееш. За да се направи регистрация на фирма вече не се изискват много средства, но е нужно да се избере дейност, за която не е нужен огромен начален капитал и да се въоръжиш с търпение и желание за много работа. Бъдещето на младите хора е в бизнеса и те трябва да го осъзнаят и да не се страхуват от неуспеха. Нуспехите винаги съпътсват живота на човека успоредно с успехите. Въпросът е да намериш сили когато си паднал, да станеш, да се отупаш и да продължиш с още повече хъс и упоритост.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: regifirm
Категория: Бизнес
Прочетен: 69999
Постинги: 17
Коментари: 3
Гласове: 19
Архив