Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2017 18:26 - Започване на бизнес и откриване на нова фирма
Автор: regifirm Категория: Бизнес   
Прочетен: 883 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image 
Твърдо сте решили, че ще започнете свой бизнес и обмисляте стъпките си една по една, но Ви е страх да не сгрешите. Не сте сигурни, че ще се справите и се чудите дали ставате за предприемач. Ако някой около Вас вместо да ви окуражи и подпомогне, твърди, че не от всеки човек става предприемач и не бива да рискувате, не му вярвайте. Не е вярно, че за да развиеш успешен бизнес се изисква вроден талант и не всеки става за предприемач. И предприемачеството си е професия, която се усвоява заедно с правилата и познанията нужни за нея. Като всяка друга професия за да си добър в нея, и предприемачеството изисква непрекъснато усъвършенстване и обучение.

Истината е, че за да станеш предприемач са нужни  преди всичко една добра идея за бизнес и много знания в сферата, в която ще развивате този бизнес. А знанията се придобиват. Ще кажете, че са нужни и средства. Да нужни са, но не винаги  те са огромни и непостижими, а в много случаи може да се започне бизнес и почти от нулата ако идеята е добра, а желанието и амбициите големи.

Мотивите за откриване на фирма  и стартиране на бизнес на всеки са различни като се започне от стремежа за бързо забогатяване и се стигне до  силно желание за власт. Независимо от мотивите всеки се стреми  бизнеса му да се развие и да даде добри резултати.  Какъв е ключът към бърз успех и постигане на резултати ?

1.       Ако все още обмисляте идеята с какво точно да се занимавате, имайте предвид, че е добре да започнете дейност, за която няма да Ви е нужен висококволфициран персонал. Той в момента трудно се намира и изисква много средства, които в началото трудно може да отделите.

2.       Добре е дейността да е такава, че печалбата Ви от един клиент да бъде сравнително голяма и така от малък брой реализирани продажби да печелите достатъчно . Всеки клиент обаче да бъде изключително доволен от Вас и това, което предлагате. Заложете на правилото: Клиент – клиент води!  Така нуждата от много средства за реклама ще бъде сведена до минимум.

3.       Подхождайте към всяка цел и задача в работата си много сериозно и никога не отлагайте за утре.

4.       Особено в началото инвестирайте първите печалби смело в реклама без да се скъпите. Рекламата е тази, която продава. Използвайте интернет реклама, Фейсбук реклама. Това са най-съвременните и ефективни начини да покажете на своите клиенти какво предлагате.

5.       Не поемайте в никакъв случай излишни рискове и умело контролирайте всяка стотинка и всеки разход. Изберете добра счетоводна кантора, чиито счетоводни услуги вече е ползвал някой Ваш познат.

И накрая, не се плашете от нищо и вярвайте в себе си. Да  направиш  регистрация на ЕООД  и да започнеш бизнес не е стъпка само за превилигировани  от съдбата. Всеки може да го направи стига да повярва че може. Спазвайте и правилата и не се плашете от високи данъци. Високи данъци се плащат при високи печалби, а целта на всеки бизнес е точно такава и няма бизнесмен, който се е отказал да развива бизнес заради това.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: regifirm
Категория: Бизнес
Прочетен: 70243
Постинги: 17
Коментари: 3
Гласове: 19
Архив